Sanirana ambulanta u Vaganima, bolji uslovi za liječenje

Dom zdravlja “Sveti Pantelejmon” sanirao je ambulantu u Vaganima koja je bila u najlošijem stanju od svih porodičnih ambulanti na području Kotor Varoša.

Zamijenjeni su dio stolarije i ulazna vrata, sanirani su odvodi, podovi i zidovi, kupovinom nove peći adaptirano grijanje, a uređeni su i trotoari oko objekta. Zahvaljujući tim radovima stvoreni su mnogo bolji uslovi za pružanje usluga pacijentima, a za sada ljekar dolazi svaki drugi utorak.

– Sva sela su skoro zamrla i sve više pusta i menadžment Doma zdravlja se bori da bar obezbjedi ljekara na terenu da bi ljudima olakšali uslove za život. Prije zime smo u svih sedam područnih ambulanti adaptirali grijanje i riješili goruće probleme – istakao je direktor Doma zdravlja “Sveti Pantelejmon” Vladimir Bibić.

U ovoj zdravstvenoj ustanovi kažu da u novu godinu ulaze još ambicioznije i da su na pomolu velike investicije.

– Očekujemo u narednim danima da finalizujemo dogovore u vezi sa tim investicijama. Najvažnije je da je Dom zdravlja potpuno finansijski stabilan i u prethodnoj godini smo izmirili obaveze prema radnicima, dobavljačima i druge koje smo imali u toku godine – istakao je Bibić.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*