Saniran vodovod u Vrbanjcima, pomoć za najugroženije

Radnici Komunalnog preduzeća “Bobas” stavili su u funkciju vodovod u Vrbanjcima tako da je stotinu domaćinstava od danas ponovo snabdijeveno vodom.

Poplavljena domaćinstva su danas obišli načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan i njegov zamjenik Mladen Trivunović. Poplave su najviše štete nanijele stanovništvu u Čitluku, Šibovima, Novom Selu i Vrbanjcima.

– Evidentno je da su poplavljena domaćinstva pretrpjela ogromnu materijalnu štetu, a naša obaveza je da pomognemo svima da saniraju oštećenja. Komisije za procjenu štete su na terenu, oni će utvrditi činjenično stanje, a do tada ćemo biti servis najugroženijim porodicama kako bi stvorili uslove za normalan život – istakao je Sakan i podsjetio da je poplavljeno više od 50 domaćinstava na području opštine.

Prema njegovim riječima, prioritet je da bude očišćeno blato i izbačen mulj iz stambenih objekata, a zatim obezbijeđen nasip za poplavljena domaćinstva.

– U mjesnoj zajednici Zabrđe će mehanizacija sutra popraviti oštećeni dio puta i postaviti betonski cjevasti propust, kako bi nekolicina domaćinstava bila povezana privremenom putnom komunikacijom sa gradskim područjem –  poručio je Sakan.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*