Saniran Dom kulture u Maslovarama

Sanacija Doma kulture u Maslovarama završena je, a za te svrhe opština Kotor Varoš je izdvojila 6.100, dok je Savjet mjesne zajednice Maslovare obezbijedio dodatnih 500 KM za adaptaciju prostora.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan rekao je prilikom današnjeg obilaska novouređenog Doma kulture da je obavljena demontaža 120 metara kvadratnih podne obloge.

– Uklonjen je oštećeni parket i skinuta stara betonska podloga, a nakon toga je urađena glazura i polijepljena keramika. Biće urađen i prilaz za nesmetan pristup lica sa invaliditetom – rekao je Sakan.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Maslovare Boris Stojanović pohvalio je angažman volontera koji su uklonili staru podlogu dotrajalu usljed vlage.

– Objekat će nakon sanacije biti potpuno spreman za redovne namjene na zadovoljstvo i u korist mještana Maslovara – rekao je Stojanović i dodao da je u potpunosti saniran mokri čvor.

U toku je uređenje prostor ispred ulaza gdje će biti postavljene žardinjere koje će onemogućiti parkiranje. Prostor će biti ukrašen cvijećem sa klupom za odmor, a najveća vrijednost ove aktivnosti je osiguranje dobrog pregleda učesnika u saobraćaju prilikom uključivanja na magistralni put ili prelaska preko pješačkog prelaza.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*