Samo jedno izmišljeno mjesto u opštini odnijelo 300.000 maraka

Novac ilustracije

Socijalistička partija Kotor Varoš upozorila je da su predsjednici opštinske Komisije za društveni nadzor do sada građane koštali oko 300.000 maraka, iako od njih nije bilo nikakvog pozitivnog efekta.
– Radi se o izmišljenoj funkciji, a predsjednici Komisije za društveni nadzor ne rade apsolutno ništa. Za ovaj novac su mogli do sada da postave uličnu rasvjetu gdje god nedostaje, naravno pod uslovom da se radi o normalnim cijenama – istakli su u SP-u uz podsjećanje da je već duže vrijeme predsjednik ove komisije Miodrag Petrović, predsjednik PDP-a Kotor Varoš.
Predsjednik Opštinskog odbora SP-a i kandidat za načelnika opštine Kotor Varoš Predrag Tešić kaže za MKV da postoje mnoge pozicije u budžetu na kojima je moguće napraviti velike uštede i taj novac usmjeriti u investicije i projekte od kojih će korist imati građani i društvena zajednica.
– Jedan od mojih prvih poteza na poziciji načelnika opštine biće donošenje nove odluke o organizaciji administrativne službe opštine Kotor Varoš i sistematizaciji radnih mjesta. Tim potezima ukinuću nepotrebna radna mjesta nastala političkim mešetarenjem – istakao je Tešić.
On je dodao da je aktuelna vlast po isprobanom receptu podijelila jave funkcije i preduzeća kao stranački plijen.
– Jedni zapošljavaju svoje članove i familiju u “svoja”, a drugi u “svoja” preduzeća i ustanove. Stranke i njihovi direktori su potpuno privatizovali i prisvojili javna dobra. Rezultat toga je da nema investicija, ništa se značajno ne pravi, nema dječijih igrališta, parka, ulice su prljave, nema skoro ništa – rekao je Tešić, koji je nedavno objelodanio da će, ukoliko dobije povjerenje na izborima, otpustiti pedesetak prekobrojnih radnika opštinske administracije navodeći da bi time u četvorogodišnjem mandatu bilo moguće uštediti oko 3,12 miliona maraka što je dovoljno za izgradnju gradskog bazena sa mnogim pratećim sadržajima.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*