Sakan: Želimo da što prije nastavimo stvarati uslove za bolji život Kotorvarošana

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan čestitao je građanima 24. april – Dan opštine i poželio da što prije svi zajedno izađu iz problema u kojem se danas nalazi skoro cijeli svijet i nastave sa normalnim životom.

– Dan opštine ove godine obilježavamo u uslovima vanrednog stanja, a u takvoj situaciji stanovnici opštine pokazuju visoku dozu ozbiljnosti i primjenjuju mjere koje su na snazi. Zbog epidemije virusa korona ove godine nema uobičajenih manifestacija, kao ni svečane akademije na kojoj tradicionalno dodjeljujemo priznanja zaslužnim pojedincima i kolektivima – rekao je Sakan.

On je istakao da je zadovoljan onim što je na području Kotor Varoša urađeno, posebno u infrastrukturi i privredi.

– Naše opredjeljenje je da idemo naprijed i da iskoristimo svoje potencijale za stvaranje uslova za ostanak ljudi i njihov bolji život u Kotor Varošu – poručio je Sakan.

Povodom 24. aprila – Dana opštine na spomen-kosturnicu poginulim borcima Narodnooslobodilačkog rata (NOR) i spomen–obilježje poginulim borcima u Odbrambeno-otadžbinskom ratu u Kotor Varošu danas su položeni vijenci.

– I u ovim uslovima treba da odamo počast za 108 poginulih u NOR-u i 305 boraca u Odbrambeno-otadžbinskom ratu – istakao je Sakan.

Sakan, njegov zamjenik Mladen Trivunović i delegacija SUBNOR-a položili su vijence na spomen-kosturnicu. Vijence na spomen-obilježje borcima Vojske RS položile su delegacije Opštine Kotor Varoš i opštinske Boračke organizacije. Parastos za 305 boraca sa područja kotorvaroške opštine koji su poginuli u proteklom ratu služio je arhijerejski namjesnik kotorvaroški Milenko Narić.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*