Sakan: Zaraženi supružnici dijaliznih pacijenata

Komandant opštinskog Štaba za vanredne situacije Zdenko Sakan rekao je na današnjoj sjednici Štaba da je testiranjem potvrđeno da su od tri novozaražene osobe u protekla dva dana u Kotor Varošu dvoje supružnici pacijenata sa dijalize, a jedna osoba iz porodičnog klastera.

– Riječ je o supružnicima dijaliznih pacijenata koji su bili u kontaktu sa medicinskom sestrom zaposlenom u dijaliznom centru, a jedna osoba je iz porodičnog klastera – rekao je Sakan.

Za šest dijaliznih pacijenata iz Kotor Varoša ove sedmice je potvrđeno da su pozitivni na virus korona. 

Na današnjoj sjednici Štaba za vanredne situacije konstatovano je da je u Kotor Varošu 19 osoba pozitivno na virus korona, pod zdravstvenim nadzorom je 65 osoba, 515 je izašlo iz izolacije, a u karantinu boravi šest osoba.

Iz Štaba su još jednom pozvali građane da zadrže disciplinu i istraju u sprovođenju mjera i preporuka i da vjerski obredi u pravoslavnim hramovima budu obavljani bez prisustva vjernika.

Navedeno je da će službenici Policijske stanice zajedno sa drugim organima osigurati dosljedno poštivanje naredbi i mjera o sprečavanju širenja virusa korona.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*