Sakan sljedeće sedmice preuzima dužnost načelnika

Novi načelnik Kotor Varoša Zdenko Sakan trebalo bi da sljedeće sedmice preuzme dužnost od Dalibora Vučanovića nakon što je Centralna izborna komisija (CIK) BiH potvrdila rezultate lokalnih izbora.

Poslije potvrđivanja rezultata lokalnih izbora održanih 2. oktobra novi načelnici i gradonačelnici iduće sedmice dobiće uvjerenja o dodjeli mandata čime će biti stečeni uslovi da stupe na dužnost.

– Uručenje uvjerenja o dodjeli mandata načelnicima i gradonačelnicima biće održano 8. novembra. Oni treba da daju izjavu o prihvatanju mandata kako bi što prije bili stvoreni uslovi za konstituisanje lokalnih skupština. Odbornicima u lokalnim skupštinama će biti dostavljena uvjerenja o dodjeli mandata – istakli su u CIK-u.

Primopredaja dužnosti načelnika Kotor Varoša još nije zvanično zakazana, a Sakan za MKV kaže da će to biti obavljeno u kratkom roku nakon što preuzme uvjerenje o dodjeli mandata.

– Uvjerenje ću preuzeti u utorak i do kraja naredne sedmice bi komisijski trebali da obavimo primopredaju dužnosti – rekao je Sakan i dodao da je važno da procedura ide što brže kako ne bi bespotrebno gubili vrijeme i da bi počeli sa radom.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*