Sakan: Preminuli Kotorvarošanin bio dijalizni pacijent i imao više horničnih oboljenja

Komandant Štaba za vanredne situacije Kotor Varoš Zdenko Sakan rekao je da je prva preminula osoba od posljedica virusa korona sedamdesetjednogodišnji muškarac koji je bio dijalizni pacijent i imao više hroničnih udruženih oboljenja.

– Liječen je u Klinici za infektivne bolesti Univerzitetskog kliniučkog centra RS gdje je bio hospitalizovan posljednja tri dana, a ponovljenim testiranjem je utvrđeno da je pozitivan na virus korona – istakao je Sakan poslije današnje sjednicde opštinskog Štaba za vanredne situacije.

Od virusa korona na području opštine Kotor Varoš trenutno se liječi deset osoba, a 15 je oporavljeno. Pod zdravstvenim nadzorom je 97 lica, u karantinu je 13, a iz izolacije je izašlo 567 lica.

Iz Štaba su pozvali građane da poštuju mjeru izolacije i upozorili ih daće to i dalje biti kontrolisano. Apelovali su i da se pridržavaju mjera i preporuka koje su trenutno na snazi, a odnose na sprečavanje širenja virusa korona, uključujući zabranu kretanja od 20.00 do 5.00 časova, socijalnu distancu, zabranu okupljanja u grupama i obavezno nošenje zaštitnih maski i rukavica na otvorenom.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*