Sakan: Niz manifestacija za Dan opštine

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan najavio je danas da će Dan opštine – 24. april biti obilježen nizom kulturnih, zabavnih i sportskih manifestacija, a da će centralni događaj biti svečana akademija.

Obilježavanje Dana opštine počeće 3. aprila izložbom slika “Teslina postavka”, a biće nastavljeno akcijom uređenja i čišćenja grada i sađenja cvijeća.

– Radnici opštinske uprave, preduzeća i javnih ustanova, članovi sportskih klubova, organizacija, udruženja i svi građani Kotor Varoša imaju obavezu da učestvuju u akciji uređenja grada i budu uključeni u obilježavanje Dana opštine – istakao je Sakan, koji je i predsjednik Organizacionog odbora obilježavanja Dana opštine.

On je dodao da će tokom aprilskih svečanosti biti održana i ulična trka učenika osnovnih škola, pozorišna predstava i odbojkaški turnir.

– Tradicionalna i čuvena kotorvaroška kotlićijada biće održana 23. aprila na kupalištu Bjeline, a ove godine se očekuje rekordan broj učesnika – rekao je Sakan.

Folklorni ansambl “Kotor Varoš” i djevojački ansambl “Žubor” održaće zajednički koncert 17. aprila, a tri dana kasnije u popodnevnim časovima publika će uživati u standardnim plesovima i modernom baletu plesnog kluba “Gema”. Druženje osnovaca pod nazivom “Dječije veče” zakazano je za 21. april u bioskopskoj sali.

Na Dan opštine, u jutarnjim časovima biće upriličeno polaganje vijenaca na spomen-kosturnicu boraca NOR-a i na spomen-obilježje poginulim borcima Vojske RS, u galerijskom prostoru bioskopske dvorane biće otvorena izložba slika Petra Đakovića, a u večernjim časovima biće održana svečana akademija u kino-sali. Sakan je dodao da će na manifestacije doći delegacije i predstavnici gradova partnera iz okruženja.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*