Sakan: Kotor Varoš oslonac privrednog razvoja regije

Liturgija povodom krsne slave opštine Kotor Varoš Svetog apostola i jevanđeliste Luke služena je danas u kotorvaroškom hramu Rođenja Presvete Bogorodice nakon čega je obavljen slavski obred.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan rekao je da je ova lokalna zajednica jedan od oslonaca privrednog razvoja regije i cijele RS. On je istakao da je u toku realizacija najznačajnijeg projekta u četvorogodišnjem mandatu – izgradnja nove zgrade opštinske uprave.

– Riječ je o objektu ukupne korisne površine 2.360 metara kvadratnih koji će imati suteren, prizemlje i tri sprata, a vrijednost investicije je veća od tri miliona maraka – naglasio je Sakan.

Prema njegovim riječima, opštinska uprava je uspjela da obezbijedi povoljan ambijent za domaće i strane investitore, uz stalno povećanje broja zaposlenih u privredi.

– U periodu između dvije slave asfaltirali smo značajan broj lokalnih puteva, uredili dva gradska kupališta, opremili vrtić, uklonili ruševne objekte koji su ugrožavali bezbjednost stanovništva, podržali napore mladih da realizuju vlastite projekte i osigurali stipendije za studente, koji predstavljaju budućnost naše opštine – poručio je Sakan i dodao da će ubrzo biti završena i treća faza izgradnje vodovoda prema naselju Podbrđe.

On je čestitao krsnu slavu opštine svim stanovnicima uz želju da, poštujući i uvažavajući jedni druge, zajednički rade za dobrobit opštine.

– Lokalna uprava će nastaviti sa aktivnostima na podsticanju razvojnih projekata, čija će realizacija omogućiti poboljšanje ličnog i društvenog standarda i dalji razvoj opštine – rekao je Sakan.

Osim radnika administrativne službe, lokalnih privrednika, zvanica iz javnog, političkog i kulturnog života opštine, slavskoj svečanosti prisustvovala je i delegacija bratske opštine Paraćin.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*