Sakan i Trivunović uvjereni u novu pobjedu

Kotorvaroški SDS i PDP ozvaničili su početak kampanje za lokalne izbore šetnjom od sjedišta stranaka i susretom kod nove zgrade lokalne uprave gdje su istakli podršku zajedničkom kandidatu za načelnika opštine Zdenku Sakanu.

Čelnici dvije stranke koje su u protekle četiri godine činile okosnicu vlasti u Kotor Varošu izrazili su optimizam i očekivanje da će ponovo dobiti povjerenje glasača.

Sakan je rekao da su mnogo uradili u protekle četiri godine i da je siguran da će to Kotorvarošani prepoznati kada 15. novembra izađu na birališta.

– Iza nas su dva kapitalna projekta – nove zgrade lokalne uprave i blok Doma zdravlja „Sveti panetelejmon“. Asfaltiranjem i modernizacijom obuhvaćeno je 23 kilometra puteva u svim dijelovima opštine, a mnogo je urađeno i u pogledu vodovodne i kanalizacione infrastrukture gdje bih posebno izdvojio radove prema Zabrđu i u Novom Naselju – istakao je Sakan.

On je dodao da je posebno zadovoljan saradnjom sa privredom koja je imala punu podršku lokalne vlasti, te činjenicom da je u Kotor Varošu stvoren pozitivan privredni i politički ambijent.

– Uspjeli smo da u protekle četiri godine stabilizujemo i relaksiramo situaciju, a vrijeme sukoba u našem gradu je ostalo daleko iza nas. Vjerujem da će građani prepoznati ono što smo uradili i očekujem široku podršku i pobjedu. Podrška nam je važna kako bismo i u naredne četiri godine nastavili sa razvojem i projektima, a posebno bih izdvojio sanaciju glavne ulice duž grada i izgradnju gradskog trga oko nove zgrade lokalne uprave i velikog parka na prostoru kod gradske brane – kaže Sakan.

Predsjednik Opštinskog odbora SDS-a Kotor Varoš i nosilac odborničke liste Mladen Trivunović izrazio je optimizam u pogledu ishoda lokalnih izbora zakazanih za 15. novembar.

– Prije četiri godine SDS je u Kotor Varošu ostvario ubjedljivu pobjedu, kao i zajednički kandidat PDP-a i SDS-a za načelnika opštine Zdenko Sakan. Siguran sam da ćemo ostati najjača partija u Kotor Varošu i da će naš zajednički kandidat osvojiti novi mandat – naglasio je Trivunović.

Optimizam zasniva na rezultatima rada lokalne vlasti u protekle četiri godine.

– Sve projekte koje smo obećali smo završili ili ih privodimo kraju. Nema dijela opštine u kojem nije bilo radova, jer na, svakog građanina gledamo jednako. Među tim projektima su neki od najvećih u istoriji Kotor Varoša. Radili smo i nastavićemo da radimo kako bismo ostvarili svoj cilj da Kotor Varoš bude moderan i razvijen grad pogodan za život svih njegovih stanovnika – kaže Trivunović.

On je izrazio očekivanje da će kampanja proteći u demokratskoj atmosferi i pomirljivim političkim tonovima, te da će biti poštovane mjere zaštite stanovništva od epidemije virusa korona.

– Kotorvaroški SDS je proteklih dana završio sa obilježavanjem 30 godina postojanja i osim snage pokazao i odgovornost jer smo proslavu prilagodili mjerama zaštite od virusa korona. Očekujem to i od drugih partija, kao i da vode fer kampanju do dana odluke birača koju svi bez pogovora treba da prihvate – poručio je Trivunović.

SDS i PDP će osim sa zajedničkim kandidatom pred glasače izaći i sa punim odborničkim listama na kojima su po 32 kandidata.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*