Sakan i Bandić najbolji ribolovci

Pobjednik takmičenja u lovu ribe udicom na plovak na rijeci Vrbanji koje je danas održano na lokalitetu gradskog trga i kupališta “Bjeline” u Kotor Varošu je Zdenko Sakan, dok je Mladen Bandović iz Foče bio najbolji na memorijalnom turniru “Flaj fišing takmičarski ribolov Vojo Vuković” u Grabovici.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan poznat je kao strastveni ribolovac, a ovaj put je pokazao i zavidnu vještinu na obali Vrbanje. Drugo mjesto osvojio je Šefik Đuvelek, a treće Anel Tatar.

Bandović je trijumfovao u flajfišingu, gdje se u Grabovici okupilo deset takmičara, a drugo i treće mjesto osvojili su domaći ribolovci Lazo Kučuk i Senad Fifić.

Kod mlađih kategorija prvo mjesto osvojila je Milica Tomić, dok su drugo mjesto podijelile Katarina Kučuk i Jovana Jovičić. Kod dječaka prvi je bio Nemanja Popović, drugoplasirani Matej Lukić, a treći Andrej Glamočak.

Nagrade takmičarima i zahvalnice sponzorima podijeljene su tokom svečanog ručka koji je Sportsko-ribolovno društvo (SRD) Kotor Varoš upriličilo na gradskom trgu.

Predsjednik SRD Kotor Varoš Samir Skopljak istakao je da je poribljavanjem obogaćen riblji fond u rijeci Vrbanji, njenim pritokama Kruševici, Cvrckoj i drugima.

– Dugujemo veliku zahvalnost SRD Banjaluka i ribnjaku “Luka” u Šipragama koji su donirali značajne količine ribe, a veliki doprinos dao je, između ostalih i dr Vlatko Kalamanda. Apelujem da zajedno sačuvamo ribu koju smo pustili u rijeke, a time doprinosimo i generalnom očuvanju prirode – rekao je Skopljak.

Članovi SRD Kotor Varoš poribili su ovog vikenda rijeku Vrbanju i njene pritoke sa 350 kilograma mlađi potočne pastrmke i 100 kilograma potočne pastrmke, te značajnom količinom mladice.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*