Sakan: Građani biraju upravu Mladosti

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan sazvao je za 1. septembar zbog građana na kojem će predložiti članove Skupštine Fudbalskog kluba Mladost, a zatim bi bili izabrani Upravni i Nadzorni odbor najstarijeg kotorvaroškog sportskog kolektiva.

– Nakon dopisa koji je 8. avgusta godine upućen na adresu opštine Kotor Varoš u kojem je navedeno da je pokrenut postupak redovnih izbora u klubu dužni smo obavijestiti sportsku javnost da smo, u cilju transparentnosti ovog postupka, spremni da održimo zbor građana na kojem će biti predloženi članovi Skupštine kluba, kako je i predviđeno Satutom kluba, a zatim bi bili izabrani Upravni i Nadzorni odbor kluba. Kao predstavnici opštine Kotor Varoš, koja je glavni finansijer kluba, predlažemo da zbor građana bude održan 1. septembra 2019. godine u 18.00 časova u kino-sali u Kotor Varošu – naveo je Sakan.

On je istakao da je na zbor neophodno pozvati građane, sadašnje i bivše igrače kluba, veterane, trenere, sportske radnike, rukovodioce, privrednike, predstavnike institucija koje rade i djeluju na području lokalne zajednice, predstavnike Fudbalskog saveza RS, Ministarstva porodice, omladine i sporta, medije i ostale zainteresovane strane.

Pozivamo aktuelno rukovodstvo kluba da se izjasni o navedenom prijedlogu do 26. avgusta 2019. godine. Smatramo da će na ovaj način biti prekinuta agonija u koju je klub dospio, prije svega zbog netransparentnog rada i činjenice da je zarobljen od strane pojedinca. Naš je cilj da Mladost otvori vrata za sve zainteresovane građane, jer su oni bili osnivači kluba 1926. godine i niko nema pravo da se igra sa ovim kolektivom koji je simbol sporta na području naše opštine. Samo kroz ovakav način rada i funcionisanja ćemo doći do najboljeg mogućeg rješenja i vratiti Mladost na stare staze slave – naveo je Sakan.

U obavještenju je navedeno da će, kao što nalaže Statut kluba, lokalna zajednica na zboru predloćiti svoja tri predstavnika u Skupštini Mladosti.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*