Sadržaji za djecu postavljeni na igralištu u Zabrđu

Prvi sadržaji za djecu postavljeni su na školskom igralištu u Zabrđu kod Kotor Varoša čija je rekonstrukcija i sanacija počela ovog mjeseca.

Na novoizgrađenom dijelu igrališta postavljene su ljuljaške, klackalice i drugi sadržaji za najmlađe. Pored toga montirane su i klupe uz dječiji dio, a biće postavljene i pored centralnog igrališta.

Sanacija i proširenje igrališta, koje je povjereno preduzeću “Petrović” iz Kotor Varoša, ušlo je u završnu fazu i uskoro bi trebala biti okončana. Preostalo je da bude u potpunosti uređeno dječije i zamijenjeni koševi na glavnom igralištu.

Radove finansiraju donatori kroz projekat “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH”. Projektom je obuhvaćeno šest mjesnih zajednica sa područja opštine Kotor Varoš, a već je renoviran i pušten u funkciju Dom kulture u Maslovarama, u Kotor Varošu je opremljena kancelarija za rad Mjesne zajednice, dok će u Obodniku biti izgrađen trotoar.

Projekat “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH” zajedno finansiraju vlade Švajcarske i Švedske, a za sprovođenje je zadužen Razvojni program Ujedinjenih nacija u BiH.

r

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*