Rukovodstvo opštine i stranke definisali zaključke za “Bobas”

Prošireni kolegijum Skupštine opštine Kotor Varoš definisao je na današnjem sastanku prijedlog zaključaka koji će biti predloženi na sutrašnjoj posebnoj sjednici parlamenta posvećenoj stanju u komunalnom preduzeću “Bobas”.

Na sastanku kojem je prisustvovalo rukovodstvo opštine i “Bobasa” i čelnici parlamentarnih stranaka usaglašeni su zaključci čiji je cilj da bude pokrenuto rješavanje nagomilanih problema u komunalnom preduzeću. Suština zaključaka je da nadležni organi budu podstaknuti na donošenje potrebnih odluka koje bi pomogle “Bobasu” da stane na stabilnije noge.

Učesnici sastanka su posebno apostrofirali problem sa zemljištem koje je izuzeto za potrebe “Bobasa” i zbog čega je pokrenuto više sporova, te sa odvozom smeća iz mjesnih zajednica. Direktor “Bobasa” Slobodan Jurić upoznao ih je i sa informacijom o stanju u preduzeću koju je pripremio za sjednicu Skupštine opštine i najvećim problemima sa kojima se susreću.

Posebnu sjednicu, koja će biti održana sutra sa početkom u devet časova, zatražilo je rukovodstvo “Bobasa” kako bi pokušali pronaći rješenje za niz problema koji su gomilani godinama i doveli preduzeće do stanja u kojem je zbog ogromnih dugova i obaveza dovedeno u pitanje obavljanje djelatnosti.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*