Rujika postaje park sa nizom sadržaja za Kotorvarošane

Turistička organizacija opštine Kotor Varoš počinje sa realizacijom projekta koji podrazumijeva uređenje šetališta i trim staza u gradskom parku Rujika.

Direktor Turističke organizacije opštine Kotor Varoš Miodrag Petrović rekao je za “Moj Kotor Varoš” da će radovi početi sutra i da će njihovim završetkom Kotorvarošani dobiti kutak za odmor i rekreaciju. 

On kaže da je iz budžeta opštine za ovaj projekat planirano 10.000, a Turistička organizacija će iz svojih izvora obezbijediti 3.000 do 4.000 KM.

– Planirano je uređenje šetališta i pet trim staza ukupne dužine 1,5 kilometara. To područje je trenutno zaraslo i u prvoj fazi će uslijediti čišćenje i proširenje, a zatim zatezanje i nasipanje. Planirano je da na šetalištu i stazama budu postavljene klupe i stolovi, te nadstrešnice sa stolovima – istakao je Petrović. 

Području koje će biti uređeno moći će se pristupiti sa tri strane.

– Jedna je od Doma zdravlja, druga iz Kotorišta, a treća iznad hotela. Želimo da napravimo prirodni ambijent za šetnju i rekreaciju koji će građanima omogućiti novi sadržaj, a posebno osvježenje u vrele ljetne dane. Staze će biti obilježene, a moći će ih koristiti i biciklisti. Plan je da budu osmišljene i aktivnosti i sadržaji kako bi se Kotorvarošani masovno okupljali na Rujici – kaže Petrović. 

Prema njegovim riječima, za sada je glavni problem rasvjeta koju je teško uraditi zbog udaljenosti, ali će u budućnosti pokušati i to riješiti.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*