Roditelji prevarenih učenika iz Kotor Varoša još čekaju novac

Desetine bivših učenika kotorvaroške Osnovne škole “Sveti Sava” i njihovi roditelji još čekaju povrat novca koji su prije šest godina uplatili za ekskurziju na koju ybog prevare nikada nisu otišli.

Škola je na osnovu šest pravosnažnih i izvršnih presuda dužna djeci i roditeljima da isplati oko 78.000 maraka zbog propale ekskurzije, te sudske troškove u iznosu od oko 19.000 KM.

Roditeljima jednog odjeljenja ove godine isplaćeno je 15.375 maraka, dok se na isplatu na osnovu preostalih pet pravosnažnih presuda još čeka.

U Ministarstvu finansija RS, na čiju adresu je u maju prošle godine poslato jedno od preostalih izvršnih rješenja, kažu da to rješenje nije evidentirano u bazi za sudska rješenja.

– Preostala četiri sudska izvršenja su zaprimljena i evidentirana u bazi. Sva rješenja unesena u sistem biće realizovana u skladu sa redoslijedom i terminskim planom plaćanja – navode u Ministarstvu finansija RS.

Advokat koji je zastupao roditelje Tihomir Tepić, čije dijete je takođe jedno od oštećenih, kaže da je nemoguće da rješenje koje je još prošle godine dostavljeno na izvršenje nije realizovano, a kamoli da nije ni evidentirano u bazi Ministarstva finansija.

– Agonija i danas traje. Roditelji u nevjerici pitaju šta se dešava, do kada će čekati novac, posebno iz razloga što je novac za jedno odjeljenje isplaćen – rekao je Tepić.

Roditelji stotinjak osnovaca uplatili su 2012. godine po 380 KM za ekskurziju u Budvi, za koju je škola angažovala jednu turističku agenciju iz Banjaluke. Međutim, aranžmani nisu uplaćeni, iako je prikupljen novac od roditelja, pa je ekskurzija otkazana veče prije planiranog polaska. Roditeljima novac nije vraćen zbog čega su tužili školu i agenciju. (Glas Srpske)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*