Ribolovci poribljavaju Vrbanju i njene pritoke

КОTОР ВАРОШ, 9. ЈУНА /СРНА/ - Предсједник СРД "Котор Варош" Самир Скопљак и секретар Младен Петрушић порибљавају ријеку Врбању.

Sportsko-ribolovno društvo (SRD) Kotor Varoš obaviće poribljavanje rijeke Vrbanje i njenih pritoka većom količinom mlađi potočne pastrmke i mladice.

Poribljavanje je zakazano za 18. juni u saradnji sa SRD Banjaluka. Dan kasnije biće poribljene Vrbanja i njene pritoke u saradnji sa preduzećem “Luka” iz Šipraga.

Kotorvaroški ribolovci će organizovati niz aktivnosti od 18. do 20. juna u cilju zaštite i očuvanja ribljeg fonda rijeke Vrbanje i njenih pritoka.

Posljednji dan rezervisan je za takmičarski ribolov, a ribolovci će se nadmetati u lovu ribe udicom na plovak na Vrbanji na lokalitetu gradskog trga i kupališta “Bjeline”. Istog dana će na rijeci Vrbanji i njenim pritokama u Grabovici i Šipragama biti održan memorijalni flaj fišing takmičarski ribolov “Vojo Vuković”. Proglašenje pobjednika u takmičarskom ribolovu biće upriličeno u nedjelju u 15.00 časova na gradskom trgu.

– Pozivamo ljubitelje ribolova i prirode i ostale građane da prisustvuju navedenim aktivnostima – rekao je predsjednik SRD Kotor Varoš Samir Skopljak.

Neophodno je da se svi učesnici i posjetioci pridržavaju odluka i mjera Republičkog štaba za vanredne situacije i Instituta za javno zdravstvo RS u cilju zaštite stanovništva od virusa korona.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*