Ribolovci “Golubića” uspješni čuvari rijeka i ribljeg fonda

Sportsko-ribolovno društvo (SRD) “Golubić” Šiprage opravdalo je povjerenje koje mu je ukazalo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, dajući mu dozvolu za gazdovanje gornjim tokovima rijeka Vrbanje i Kruševice i njihovih pritoka.

Taj zaključak je donesen na sjednici Skupštine SRD “Golubić” održanoj sinoć u Obodniku na kojoj je usvojen izveštaj o radu za ovu i plan za narednu godinu. Predstavljajući izvještaj o radu, predsjednik SRD “Golubić” Petko Krčić rekao je da godina koja je iza društva bila izuzetno aktivna.

– Pohvalio bih rad svih članova, a posebno vođa sekcija koji su tokom godine vodili aktivnosti i dali ogroman doprinos da naše društvo opravda povjerenje koje smo dobili od ministarstva u vidu dozvole za gazdovanje gornjim tokovima rijeka Vrbanje i Kruševice i njihovih pritoka. Poslije dobijanja dozvole realizovali smo više akcija čišćenja korita navedenih rijeka i njihovo poribljavanje. Napravili smo i mnoštvo zimovnika da bi riba koja je puštena u rijeke bila sačuvana tokom zimskog perioda. Organizovali smo i više takmičenja u flajfišingu, a članovi našeg društva su učestvovali na više takmičenja – istakao je Krčić.

Rast aktivnosti pratilo je i omasovljenje članstva i SRD je tokom ove godine izdalo 82 dozvole.

– Zaveli smo oštru kontrolu na terenu i to je donijelo boljitak na cijelom području kojim gazdujemo. Primarni cilj je bio da sačuvamo područje koje je poribljeno. Sljedeća godina nam donosi zadatak da osposobljavamo članstvo za takmičenja i da što više mladih obučimo za flajfišing i druge discipline. Takođe je važno da budu određeni dijelovi rijeka koji će biti korišćeni za takmičenja u Obodniku, Maslovarama, Grabovici i Šipragama. Takođe učestvovaćemo i na svim manifestacijama koje se održavaju u našoj i drugim opštinama – istakao je Krčić.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*