Razriješena direktorica Šumskog gazdinstva “Vrbanja”, imenovana nasljednica

Direktorica Šumskog gazdinstva „Vrbanja“ u Kotor Varošu Daliborka Kerezović-Damjanović razriješena je danas sa te dužnosti, a za vršioca dužnosti direktorice imenovana je Stana Kuzmić, potvrdio je generalni direktom „Šuma RS“ Risto Marić.

On je rekao da će sutra biti obavljena primopredaja dužnosti između dosadašnje i nove direktorice. On nije želio da oktriva razloge zbog kojih je Damjanović-Kerezović razriješena, navodeći da je više problematičnih situacija dovelo do ove odluke.

Kerezović-Damjanović je godinama bila na čelu Šumskog gazdinstva „Vrbanja“, a Kuzmićeva, koja je po zanimanju diplomirani ekonomista, do sada je radila kao pomoćnik generalnog sekretara Vlade RS.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je juče da će Kerezović-Damjanović biti smijenjena jer je na proteklim opštim izborima direktno radila protiv kandidata koalicije SNSD-DNS-SP. Kerezović-Damjanović je predsjednica Opštinskog odbora DNS-a Kotor Varoš i bila je kandidat za poslanika u Narodnoj skupštini RS u izbornoj jedinici tri.

– Ona je direktno radila protiv naših zajedničkih kandidata i principijelan stav je da ne može imati našu podršku i u ime koalicije biti na toj funkciji – rekao je Dodik i dodao da su protiv koalicionih kandidata radili i neki drugi važni ljudi i da će redom biti smijenjeni sa pozicija koje su dobili u ime koalicije.

Kerezović-Damjanović nije željela da govori o razrješenju sa pozicije direktorice Šumskog gazdinstva “Vrbanja” Kotor Varoš.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*