Raste broj zaraženih u Kotor Varošu

Još tri osobe iz Kotor Varoša pozitivne su na virus korona, podaci su Instituta za javno zdravstvo RS.

Prema istom izvoru, u Kotor Varošu su od početka epidemije virusa korona zaražene 153 osobe. Naš grad je po broju pozitivnih na virus korona među vodećim u RS. 

U posljednja 24 časa u RS je prijavljen jedan smrtni slučaj, registrovano je 76 novo zaraženih virusom korona, a testirano je 506 uzoraka.

Radi se o 11 osoba je iz Banjaluke, devet iz Zvornika, po pet iz Bijeljine i Prnjavora, po četiri iz Gradiške, Mrkonjić Grada, Rogatice i Han Pijeska, po tri iz Kotor Varoša, Čelinca, Istočne Ilidže, Laktaša i Foče, po dvije iz Јezera, Pala i Prijedora i po jedna iz Bratunca, Istočnog Starog Grada, Kneževa, Kozarske Dubice, Osmaka, Rudog, Sokoca, Srebrenice i Ugljevika.

Od početka epidemije u RS je na virus korona testirano 52.365 lica, a infekcija je potvrđena kod njih 5.136, dok se oporavilo 2.760 osoba. Institutu za javno zdravstvo RS su prijavljena 183 smrtna slučaja od posljedica virusa korona.

Vršilac dužnosti direktora Instituta za javno zdravstvo RS Branislav Zeljković rekao je da je pogoršana epidemiloška situacija, te apelovao na građane da se pridržavaju preporučenih mjera. Epidemiolog u Institutu za javno zdravstvo Jela Aćimović rekla je da od 1. juna bilježe stalni rast broja zaraženih.

– Upravo se dešava ono na šta smo upozoravali od početka posljednjeg porasta broja oboljelih. Iz sedmice u sedmicu imamo sve veću i veću incidenciju. Najveću incidenciju smo imali u prošloj sedmici – istakla je Aćimovićeva. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*