Raspisan konkurs za upis u srednju školu, ova mjesta su otvorena u Kotor Varošu

Srednjoškolski centar „Nikola Tesla“ Kotor Varoš otvoriće mjesto za 168 učenika prvog razreda u školskoj 2019/2020. godini.

Javnim konkursom za upis učenika u prvi razred srednjih škola, koji je danas objavilo Ministarstvo prosvjete i kulture RS, predviđeno je da u Srednjoškolski centar „Nikola Tesla“ Kotor Varoš u narednoj školskoj godini bude upisano sedam odjeljenja u četiri struke.

U oblasti elektrotehnike planiran je upis dva odjeljenja sa po 24 učenika na smjerovima tehničar informacionih tehnologija i električar. U struci ekonomija, pravo i trgovina planirana su takođe dva odjeljenja sa istim brojem učenika koji će se školovati za zanimanja ekonomski tehničar i trgovac.

Jednak broj učenika biće primljen i u oblasti mašinstva i obrade metala, a planiran je upis jednog odjeljenja tehničara CNC tehnologija i po pola odjeljenja bravara i automehaničara. Konkursom je predviđeno i jedno odjeljenje u sektoru ostalih djelatnosti, a učenicima je na raspolaganju smjer frizer.

Direktorica Srednjoškolskog centra „Nikola Tesla“ Kotor Varoš rekla je da je i ove godine došlo do promjena u planu upisa.

– Nova zanimanja su električar i frizer, dok su u odnosu na prošlogodišnji upis izabčeni kuvari i poslovno-pravni tehničari – istakla je Kostićeva za „Moj Kotor Varoš“.

Konkursom je predviđen upis manjeg broija učenika u odnosu na prošlu godinu kada je bilo otvoreno mjesto za 192 svršena osnovca.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*