Raspisan konkurs za stipendije u Kotor Varošu

Opština Kotor Varoš raspisala je konkurs za stipendije učenika i studenata za koje je u opštinskom budžetu ove godine planirano 70.000 KM.

Prijave je moguće podnijeti do 27. februara, a rang-listu će utvrditi komisija na osnovu kriterijuma iz odluke o stipendiranju studenata sa područja opštine Kotor Varoš u 2020. godini.

Mjesečni iznos stipendije od 100 KM za studente prvog ciklusa koji imaju prosjek ocjena manji od osam, kao i za sve studente sa privatnih visokoškolskih ustanova biće isplaćen za šest mjeseci, a za završne godine studija za pet mjeseci.

Stipendije u istom iznosu za studente javnih visokoškolskih ustanova druge ili viših godina sa prosjekom ocjena od osam do devet biće isplaćen za sedam mjeseci, a za za studente javnih visokoškolskih ustanova druge ili viših godina studija sa prosjekom ocjena devet i većim biće isplaćen za osam mjeseci.

Stipendije za studente prve godine, učenike dobitnike Vukove diplome i učenike generacije biće isplaćivane za sedam mjeseci u iznosu od po 100 KM. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*