Raspisan javni poziv za dodjelu novca poljoprivrednicima

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan raspisao je javni poziv za korišćenje subvencije za poljoprivrednu proizvodnju u 2018. godini.

Novčana podrška predviđena je za proširenje i unapređenje ratarske proizvodnje sjetvom strnih žitarica heljde, spelte na većim nadmorskim visinama. Subvencije mogu dobiti i pčelari i poljoprivrednici koji se bave plasteničkom i proizvodnjom u zaštićenim prostorima.

Podsticaj je na raspolaganju i za voćare u oblasti jabučaste, jagodičaste i vinogradarske proizvodnje, koji imaju zasade u intezivnoj proizvodnji. Stočari mogu računati na podršku za proširenje i unapređenje postojeće proizvodnje.

Osnovni uslovi za korišćenje podsticaja su da je poljoprivredna proizvodnja zasnovana na području opštine Kotor Varoš, da je podnosilac zahtjeva za subvenciju vlasnik ili ima ugovor o zakupu zemljišta i da poljoprivredni proizvođač ima prebivalište u kotorvaroškoj opštini. Predviđeni su i posebni uslovi za svaki vid proizvodnje ovuhvaćene javnim pozivom, koje kao i druge pojedinosti možete pogledati u njegovom integralnom tekstu u rubrici “Konkursi-oglasi”.

Rok za podnošenje zahtjeva za subvenciju je 60 dana od dana objavljivanja, odnosno od 30. maja. Zahtjev je moguće podnijeti lično u opštinskoj upravi ili putem pošte na adresu: Odjeljenju za privredu, opština Kotor Varoš, Ulica sara Dušana bb, 78220 Kotor Varoš. Obrasce za prijavu na javni poziv moguće je dobiti u Poljoprivredno-savjetodavnoj službi opštine ili na internet stranici opštine Kotor Varoš.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*