Raspao se kotorvaroški DNS, većina napustila stranku, predsjednica ostala na ledu

Predsjedništvo Opštinskog odbora DNS-a Kotor Varoš odlučilo je sinoć da lokalna organizacija istupi iz te stranke i pristupi novoj političkoj partiji, koja će biti okupljena oko Nedeljka Čubrilovića i grupe bivših poslanika DNS-a u Narodnoj skupštini RS, koji su ranije isključeni iz DNS-a.

Iz DNS-a su istupile i članice Aktiva žena i članovi Organizacije mladih u Kotor Varošu i svi će političko djelovanje nastaviti u stranci na čijem će se čelu nalaziti Čubrilović.

DNS su napustila i tri odbornika u Skupštini opštine Kotor Varoš – Tamara Kuprešak, Nenad Pezerović i Dragan Mijić, koji će ubuduće djelovati u okviru nove političke partije, te svi funkcioneri DNS-a iz Kotor Varoša na lokalnom i na republičkom nivou.

Na funkcijama na lokalu su načelnik opštinskog Odjeljenja za društvene djelatnosti Nemanja Panić i savjetnik načelnika opštine za medije Goran Đurić, te direktorice osnovnih škola “Sveti Sava” Kotor Varoš Slađana Šubara i “Petar Kočić” Šiprage Slobodanka Kalamanda. Funkcioneri na republičkom nivou su pomoćnik ministra za izbjeglice i raseljena lica Vanja Kuprešak i šef kabineta predsjednika Narodne skupštine RS Zlatko Jurić.

U DNS-u ostaje predsjednica Opštinskog odbora Kotor Varoš Daliborka Kerezović-Damjanović koja će biti i jedini odbornik te stranke u Skupštini opštine Kotor Varoš. Ona je bila prva žrtva obračuna dvije struje u DNS-u i smijenjena je sa pozicije direktora Šumskog gazdinstva “Vrbanja” Kotor Varoš pod optužbom da nije radila za zajedničke kandidate koalicije SNSD-DNS-SP na oktobarskim opštim izborima.

Formiranje nove stranke čiji će lider biti Čubrilović ulazi u završnu fazu, a njen najizvjesniji naziv je Demokratski savez.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*