Raspad kotorvaroškog Demosa, ostali bez dva odbornika

Dva odbornika u Skupštini opštine Kotor Varoš napustila su Demos, koji je u predvečerje lokalnih izbora ostao sa samo jednim predstavnikom u lokalnom parlamentu – Tamarom Kuprešak.

Nenad Pezerović se priključio SNSD, čiji odbornički klub sada broji pet članova, dok je Dragan Mijić pojačao SP, koja sada ima tri odbornika.

Pezerović će na lokalnim izborima ići u trku za novi mandat kao predstavnik SNSD-a, koji je objavio kandidatsku listu na kojoj se nalazi i njegovo ime.

Mijić je pojasnio da se na pristupanje SP-u odlučio zbog politike koju je vodio Demos.

– Moje dosadašnje partijske kolege iz Demosa su kalkulisale, a vrhunac je bio kada nisu podržali kandidaturu Slobodana Župljanina za načelnika opštine Kotor Varoš. Na ovaj način pružam punu podršku budućem načelniku i svoje političko djelovanje nastavljam u pobjedničkoj ekipi SP-a. Očekujem da ću svojim osmogodišnjim odborničkim iskustvom doprinijeti da SP ostvari najbolji rezultat do sada u Kotor Varošu – rekao je Mijić.

SP je kandidovala Slobodana Župljanina za načelnika opštine Kotor Varoš, a do sada je njegovu kandidaturu podržalo pet partija – SNSD, DNS, Ujedinjena Srpska, NDP i Partija ujedinjenih penzionera. Protivkandidat Župljaninu je aktuelni načelnik opštine Zdenko Sakan, kojeg su podržali PDP i SDS. (Srpskainfo) 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*