Raskol među štraparima, dvije paralelne štraparijade u Kotor Varošu

Štraparijada, čije je prošlogodišnje premijerno izdanje bilo hit u Kotor Varošu i privuklo oko hiljadu gledalaca, ove godine je pocijepana na dvije koje se održavaju paralelno na razdaljini od samo nekoliko stotina metara.

Radenko Kerezović, koji je prošle godine uspješno organizovao prvu štraparijadu, ove godine je dobio i podršku opštine Kotor Varoš, a tradicionalna manifestacija je uvršćena i u program obilježavanja Dana opštine. Uspješan projekat raspao se, međutim, u samo nekoliko dana jer je izdata dozvola za održavanje paralelne štraparijade zbog čega se Kerezoviću odazvalo tek nekoliko vlasnika konja.

Kerezović kaže da se samo u Kotor Varošu može desiti da ekipa koja je prošle godine napravila sjajnu organizaciju i okupila veliki broj takmičara i oko hiljadu posjetilaca i ove godine dobije i pokroviteljstvo opštine bude minirana.

– Samo nekoliko dana ranije izdata je dozvola za održavanje paralelne štraparijade. Da nije žalosno bilo bi smiješno. Dobili smo pokroviteljstvo opštine i obezbijedili sve što je potrebno za održavanje štraparijade kao što su šator, muzika, majice, diplome i medalje i na kraju saznamo da se organizuje paralelna štraparijada na skoro istom lokalitetu. Ostao sam bez teksta, duboko sam razočaran kao čovjek. Ako ćemo sve što je dobro ovako kvariti onda mnogo toga nema smisla – istakao je Kerezović za “Moj Kotor Varoš”.

Samo nekoliko stotina metara dalje u toku je druga štraparijada na koju su stigli vlasnici više od 30 parova konja i koja je okupila veliki broj posjetilaca. Nadmetanje konja u vučenju klade održava se u tri kategorije – lakoj, poluteškoj i teškoj.

Na ovoj štraparijadi se pojavila većina prošlogodišnjih učesnika među kojima su i branioci titula.

1 Comment

  1. Ovo ni konji ne bi uradili! Oni su pametniji! U pravu je bio onaj Kaligula Cezar kada je u senat Starog Rima uveo konja kao punopravnog člana. Čitao sam u vezi borilačkog kluba Panter pa mi ništa nije jasno. Ima u toj opštini neko ko minira dobre stvari, ili, bolje reći, stvari koje mu ne odgovaraju. Čuj to! Opština podržala, opština dala pokroviteljstvo! A, onda, neko iz opštine (ili odakle već) dao dozvolu za održavanje paralelne štraparijade! Stvarno smiješno! Izgleda da tu glavnu borbu nisu vodili konji nego ko će prodavati ćevape i pivu. Radi objektivnosti trebalo bi čuti i drugu stranu. Tog drugog organizatora.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*