Radojičić uručio Sakanu ključeve poklonjenog vatrogasnog vozila

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić uručio je danas načelnicima Kotor Varoša, Ljubinja, Čelinca, Drvara i Bosanskog Grahova ključeve vatrogasnih vozila koja su odlukom gradskog parlamenta donirana ovim opštinama.

Radojičić je rekao je da su tokom ljeta mnoge opštine od Ljubinja do Drvara imale velike požare i štetu i da nisu imale dovoljno sredstava da se bore sa tim.

– Ovo je mali znak podrške Banjaluke. Odlučili smo da vatrogasna vozila dodijelimo susjednim opštinama Čelinac i Kotor Varoš, dvjema zapadnokrajiškim opštinama koje su u FBiH  i imaju slabu podršku od kantona i FBiH Drvaru i Bosanskom Grahovu i opštini koja je ove godine najviše stradala u požarima Ljubinju – rekao je Radojičić.

On je naveo da je Banjaluka od 2014. godine, nakon iskustva sa katastrofalnim poplavama, mnogo ulagala u protivpožarnu i civilnu zaštitu i modernizovala tehniku i opremu i obučavala ljudstvo.

– Dio opreme koja je knjigovodstveno rashodovana, ali još tehnički ispravna u ovom momentu mogli smo da dodijelimo drugim opštinama. Želim da je što manje koriste, ali da je imaju za svaki slučaj – rekao je Radojičić i dodao da finansijska vrijednost donacije nije bitna.

Načelnici opština su zahvalili Banjaluci na donaciji, ističući da će im vozila biti od velike koristi prilikom intervencija vatrogasaca koji muče muku sa dotrajalom opremom.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*