Radnik gubi mnoga prava ako prihvati sporazumni raskid ugovora

Inspektorat RS upozorio je radnike da će izgubiti mnoga prava ukoliko se odluče za potpisivanje sporazumnog raskida ugovora o radu što, prema informacijama sa terena, poslodavci već nude svojim zaposlenima zbog uticaja virusa korona na njihovo poslovanje.

Iz Inspektorata navode da prilikom sporazumnog raskida ugovora o radu nema otkaznog roka jer se u tom slulčaju ne radi o otkazu.

– U ovim slučajevima radnik nema ni pravo na otpremninu. Veoma je važno da radnici znaju da ukoliko zaključe sporazumni raskid ugovora neće moći ostvariti naknadu za nezaposlene osobe, niti zdravstveno i penzijsko i invalidsko osiguranje – upozorili su iz

Sporazumni raskid ugovora o radu mora biti u pisanoj formi i moraju ga potpisati i radnik i poslodavac jer jedino tako proizvodi pravno dejstvo.

– Sporazum mora da ima određene stavke bez kojih ne bi bio važeći, a to su jasno navođenje strana u sporazumu, radnika i poslodavca, datum potpisivanja sporazuma i prestanka radnog odnosa, te prava i obaveze radnika i poslodavca do prestanka i nakon prestanka radnog odnosa. Sporazum proizvodi pravno dejstvo od dana ovjere potpisa radnika na sporazumu kod nadležnog organa lokalne samouprave. Nastupanjem tog datuma prestaju sva prava i obaveze iz radnog odnosa, te je poslodavac obavezan da radnika odjavi sa obaveznih doprinosa – pojasnili su u Inspektoratu.

U Inspektoratu ističu da su svjesni da će aktuelna situacija u vezi sa virusom korona ostaviti niz posljedica na privredu i ekonomiju, ali da je Vlada RS utvrdila niz mjera s ciljem pomoći privrednim subjektima radi prevazilaženja poteškoća u poslovanju. Zbog toga su apelovali na poslodavce da u razgovoru sa zaposlenima pokušaju usaglasiti rješenje o načinu radnog angažovanja i isplati plata, te da posljednja mjera bude otkaz ugovora i odjava djelatnosti.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*