Radnici vrtića negativni, pojačane mjere zaštite djece i osoblja

Svi radnici vrtića “Larisa Šugić” Kotor Varoš koji su testirani nakon što je utvrđeno da je jedna vaspitačica zaražena virusom korona su negativni i ova predškolska ustanova će nastaviti sa radom.

Vaspitačica je posljednji put bila u vrtiću 15. juna, a na osnovu preporuke Instituta za javno zdravstvo RS i Higijeensko epidemiološke službe Doma zdravlja “Sveti Pantelejmon” Kotor Varoš djeca i vaspitači iz te grupe neće dolaziti u vrtić ove sedmicu i biće praćeno njihovo zdravstveno stanje.

– Radnici Higijensko-epidemiološke službe će kontaktirati roditelje djece koja su boravila u ovoj grupi kako bi pratili njihovo zdravstveno stanje, a mi ćemo nastaviti rad uz primjenu mjera koje je propisao Institut za javno zdravstvo RS – izjavio je direktor vrtića “Larisa Šugić” Mladen Tepić.

U skladu sa ovim mjerama posjete vrtiću su zabranjene, obezbijeđeno je da što manji broj osoba ulazi u ustanovu, a roditelji predaju djecu na ulazu u objekat poštujući propisanu distancu. Osoblje vrtića djeci se na ulazu mjeri temperaturu i upućuju ih na pranje ruku, a roditelji koji ih dovode izjavom garantuju da niko od članova porodice nije pod zdravstvenim nadzorom ili u izolaciju, te da ne postoji sumnja na infekciju ili je potvrđena infekcija virusom korona.

– S obzirom na pogoršanu epidemiološku situaciju pozivam roditelje na maksimalnu odgovornost i da svaku promjenu u zdravstvenom stanju djeteta ili članova porodice prijave vaspitaču kako bi zaštitili zdravlje svih koji borave u ustanovi – dodao je Tepić.

Vrtić je sinoć dezinfikovan u saradnji sa Teritorijalnom vatrogasnom jedinicom Kotor Varoš, a trenutno u njemu boravi 42 djece.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*