Radenko Bubić odustao od kandidature za šefa Privredne komore RS?

Privredna komora RS danas bira novo rukovodstvo, a najveće šanse za predsjednika ima Borko Đurić, koji je trenutno na čelu komore.

Iako je zvanično njegov protivkandidat za ovu poziciju vlasnik i direktor Fabrike obuće “Dermal” iz Kotor Varoša Radenko Bubić, on je prema nezvaničnim informacijama odustao od kandidature. Zbog toga je izvjesno da će Đurić voditi Privrednu komoru RS i u naredne četiri godine. Bubić nije želio da govori o tome da li je i zašto odustao od kandidature, ističući da ne želi da komentariše bilo šta u vezi s izborom.

Predsjednik Izborne komisije Milomir Durmić kazao je da je u pitanju redovna izborna sjednica Skupštine Privredne komore RS i da je preduslov za njeno održavanje bio da u područnim privrednim komorama budu održani izbori za njihove organe.

– Biće izabrani članovi Skupštine, predsjednik i potpredsjednik, članovi Upravnog i Nadzornog odbora, a na čiji prijedlog će biti obavljeno imenovanje direktora komore – rekao je Durmić.

Govoreći o izboru predsjednika, Durmić pojašnjava da je postupak kandidature obavljen na osnovu javnog poziva koji je bio raspisan još u decembru prošle godine. Da bi neko postao kandidat, morao je da bude podržan od najmanje deset članova Privredne komore i da zadovoljava opšte uslove.

– Nakon konkursa, na koji su se javila tri kandidata, uslove su zadovoljavali Đurić i Bubić između kojih će prostom većinom biti biran novi predsjednik – rekao je Durmić.

Novog predsjednika biraće članovi Skupštine Privredne komore RS koji su delegirani iz svih područnih privrednih komora. (Nezavisne novine)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*