Radar lovi u Kotor Varošu od danas do 9. februara bez prisutva patrole

Radarska kontrola putem sistema “Ramer 10” od danas je na putevima koji su u operativnoj nadležnosti Centra javne bezbjednosti Banjaluka koji obuhvata i područje opštine Kotor Varoš.

“Ramer 10” mjeri brzina kretanja automobila bez prisustva policije i bez zaustavljanja vozača, a ovaj vid kontrole biće sproveden od danas do 9. i od 14. do 19. februara.

Ovaj radarski sistem evidentira brzinu na obje saobraćajne trake u dnevnim i noćnim uslovima. Uređaj istovremeno detektuje više vozila koja čine prekršaj i omogućava kontrolu različitih ograničenja za različite kategorije vozila.

U Centru javne bezbjednosti Banjaluka ističu da uređaj posjeduje memoriju na koju policajac ne može da utiče čime se eliminiše mogućnost korupcije. Vozačima, koji su počinili prekršaj evidentiran “Ramer 10” radarom, obavještenje stiže poštom na prijavljenu adresu prebivališta.

Centru javne bezbjednosti Banjaluka apeluje na vozače da poštuju propise, a naročito one koji se odnose na ograničenja brzine i da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*