Radar „dual“ danima lovi na području Kotor Varoša

Policijska uprava Banjaluka najavila je da će njeni službenici od 18. januara do 6. februara 2019. godine na području Banjaluke, Kotor Varoša, Laktaša, Prnjavora i Čelinca vršiti kontrolu učesnika u saobraćaju automatskim mjerenjem prekoračenja dopuštene brzine kretanja pomoću radarskog sistema „dual“.

Ovaj sistem evidentira brzinu bez prisustva policijskih službenika i zaustavljanja vozača. Navedeni radarski sistem evidentira brzinu na obje saobraćajne trake i u dnevnim i u noćnim uslovima saobraćaja. Uređaj istovremeno detektuje više vozila u prekršaju i omogućava kontrolu različitih ograničenja za različite kategorije vozila.

– Uređaj posjeduje memoriju na koju policijski službenik ne može da utiče. Vozačima koji su počinili prekršaj evidentiran „dual“ radarom obavještenje o učinjenom prekršaju dostavlja se na prijavljenu adresu prebivališta -navedeno je u saopštenju Policijske uprave.

Iz policije su apelovali na vozače da poštuju saobraćajna pravila i propise, naročito one koji se odnose na ograničenja brzine, te da odgovornim ponašanjem zaštite sebe i druge učesnike u saobraćaju.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*