Radar će skoro dva mjeseca vrebati vozače u Kotor Varošu

Policijski službenici će do 7. aprila na putevima koje su u operativnoj nadležnosti Policijske uprave Banjaluka, odnosno na području Banjaluke, Kotor Varoša, Čelinca, Laktaša i Prnjavora vršiti kontrolu učesnika u saobraćaju automatskim mjerenjem brzine kretanja pomoću radarskog sistema “Dual”.

Ovaj sistem podrazumjeva evidentiranje brzine bez prisustva policijskih službenika i bez zaustavljanja vozača. Navedeni radarski sistem evidentira brzinu u obje saobraćajne trake u dnevnim tako i u noćnim uslovima saobraćaja. Uređaj istovremeno detektuje više vozila u prekršaju i omogućava kontrolu različitih ograničenja za različite kategorije vozila.

Uređaj posjeduje memoriju na koju policijski službenik ne može da utiče, a vozačima koji su počinili prekršaj evidentiran “Dual” radarom obavještenje o učinjenom prekršaju dostavlja se na prijavljenu adresu prebivališta.

Policijska uprava Banjaluka apeluje na vozače da poštuju saobraćajna pravila i propise, naročito one koji se odnose na ograničenje brzine, da vožnju prilagode uslovima i stanju na putevima sa posebnom pažnjom kada se kreću u blizini vaspitno-obrazovnih ustanova i da odgovornim ponašanjem zaštite sebe i druge učesnike u saobraćaju.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*