Putovanje kroz vrijeme, stari i novi Kotor Varoš spojen fotografijama

Putovanje kroz vrijeme Kotor Varošom upriličila je kotorvaroška Narodna biblioteka fantastičnom izložbom fotografija “Kotor Varoš nekada i sada – retrospektiva kroz objektiv” na kojima su prikazani najprepoznatljiviji detalji iz grada danas i prije nekoliko decenija.

Istorija i moderno vrijeme spojeni su kroz osam fotografija na kojima su predstavljeni najupečatljiviji dijelovi grada i najpoznatije građevine.

– Željeli smo da Kotorvarošane kroz fotografije vratimo u prošlost i vremena koja su imala svoju čar. Danas živimo u modernijem gradu, ali nisam sigurna da li i ljepšem vrmenu. Upravo ta dilema izrodila je ovu izložbu zahvaljujući kojoj će stariji sugrađani evocirati uspomene, a mladi steći novu sliku o našem gradu – rekla je za “Moj Kotor Varoš” direktorica Narodne biblioteke Kotor Varoš Bojana Vasić.

Izložba je otvorena u okviru obilježavanja 24. aprila – Dana opštine Kotor Varoš u prostorijama Narodne biblioteke. Otvaranju izložbe prisustvovao je i načelnik opštine Zdenko Sakan, koji nije skrivao zadovoljstvo vrađajuđi uspomene duboko u prošlost grada u kojem je odrastao.

– Izložba je veoma zanimljiva i pun pogodak jer prikazuje stare građevine, ulice i ljude, čega svi Kotorvarošani vole da se prisjete. Ovakve fotografije treba sačuvati od zaborava – kazao je Sakan.

Izložbu, koja će biti otvorena svakim radnim danom u periodu od sedam do 19 časova, prvi su obišli učenici Srednjoškolskog centra “Nikola Tesla”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*