Putevi u selima nepročišćeni, problemi sa prevozom djece do škole

Problemi sa snijegom stanovnika ruralnih područja kotorvaroške opštine nastavljeni su zbog lošeg čišćenja puteva, a najnoviji primjer stigao je iz mjesne zajednice Maslovare.

Put prema Garićima gotovo je neprohodan, a u to se uvjerio i vozač školskog kombija koji se zaglavio na putu kao ovom selu. Kako bi uspio da se probije do sela vozač je posegao za lopatom i čišćejem snijega.

– Činjenica je da snijeg pada neprestano, ali to nije opravdanje da putari bar ne pokušaju očistiti put. Ovaj put bi trebao biti prioritet s obzirom na to da njime prolazi kombi koji prevozi djecu do škole u Maslovarama. Zabrinuti smo za njihovu bezbjednost, ali nemamo izbora jer ne smiju izostajati sa nastave – rekao je jedan mještanin Garića.

Na loše čišćenje snijega od početka zime žale se i mještani Vagana i Liplja do čijih sela su putari stizali rijetko i sa velikim zakašnjenjem.

– Svjesni smo da postoje prioriteti u čišćenju snijega, ali se ne možemo pomiriti sa činjenicom da je put prema Vaganima danima nepročišćen – kazao je jedan od mještana Vagana insistirajući na anonimnosti.

Opština Kotor Varoš izabrala je na osnovu javnog poziva preduzeća koja su zadužena za čišćenje puteva izuzev magistralnog Banjaluka – Teslić, koji je u republičkoj nadležnosti.

 

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*