“Putevi RS” još traže banku za kredit za put Kotor Varoš – Kneževo

Preduzeće “Putevi RS” nalazi se u potrazi za bankom kod koje će podići kredit za izgradnju i asfaltiranje puta Kotor Varoš – Kneževo.

– U toku je izbor banke, koja će nas pratiti kreditnim zaduženjem da bi mogli završiti ovaj putni pravac. Sa radovima smo već počeli, a naredne godine je planiran završetak – rekao je direktor “Puteva RS” Nenad Nešić.

Vlasnik građevinskog preduzeća “Niskogradnja” iz Laktaša Ljubo Ćubić izjavio je, međutim, da će do zime biti asfaltiran put Kotor Varoš – Kneževo. “Niskogradnja” je nedavno poslije duže od dvije godine vratila mašine na trasu i započela pripreme za asfaltiranje puta.

– Stvoreni su svi uslovi za nastavak radova, a očekujemo da sve bude završeno do zime. Dio puta koji je već urađen nije uništen, iako je proteklo više od dvije godine od kako je nasut tampon. To će nam umnogome olakšati posao i skratiti vrijeme za završetak radova – rekao je Ćubić.

Vlada RS dala je nedavno saglasnost “Putevima RS” za kreditno zaduženje u iznosu od 8,02 miliona maraka za nastavak gradnje regionalnog puta Kotor Varoš – Kneževo, odnosno za asfaltiranje dionice od Sokolina do Živinica.

Gradnja ovog puta obustavljena je u proljeće 2015. godine zbog nedostatka novca u budžetu “Puteva RS”. Nakon što je ovo preduzeće zatražilo saglasnost za kredit “Niskogradja” je dovezla mehanizaciju na trasu i započela pripreme za asfaltiranje.

Ovaj put je najkraća veza između dvije opštine i dug je 19 kilometara, a dio je ranije asfaltiran.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*