Putari slabo reagovali na snijeg, kvarovi isključili struju

Snijeg koji je jutros osvanuo i nastavio da pada tokom cijelog dana izazvao je velike probleme na području cijele opštine Kotor Varoš jer su ulice i trotoari u gradskom području slabo očišćene, a ništa bolja situacija nije ni u seoskim mjesnim zajednicama u čijim dijelovima je došlo i do prekida u snabdijevanju strujom.

U gradskom području najviše problema imaju pješaci jer je tek u poslijepodnevnim časovima počelo čišenje trotoara i to samo u glavnoj ulici. U donjem dijelu grada nisu očišćeni ni trotoari, niti autobuska stajališta. Putevi su loše očišćeni na području mjesnih zajednica Kruševo Brdo i Šiprage, a putari su zakazali i u čišćenju regionalnog puta Kotor Varoš – Kneževo.

Zbog kvarova na niskonaponskoj mreži bez struje su dijelovi Zabrđa, Grabovice i Kruševa Brda. U kotorvaroškoj radnoj jedinici “Elektrokrajine” su istakli da su dalekovodi pod naponom, a da je do prekida u snabdijevanju došlo usljed kvarova na niskonaponskoj mreži.

– Naše ekipe su na terenu i od jutra rade na saniranju kvarova na niskonaponskoj mreži. U kratkom roku trebalo bi da bude obezbijeđeno uredno snabdijevanje svih dijelova naše opštine – rekao je rukovodilac radne jedinice “Elektrokrajine” Goran Kušljić.

Meteorolozi su najavili da će snijeg padati do večernjih časova kada bi trebao da oslabi njegov intenzitet.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*