Psi lutalice uklonjeni sa kotorvaroških ulica

Higijenski servis za napuštene životinje “Java” iz Prnjavora juče je pod nadzorom Komunalne policije Kotor Varoš u vanrednoj akciji uklonio sa kotorvaroških ulica osam pasa lutalica, koji su transportovani do prihvatilišta za pse u Prnjavoru.

Šef Odsjeka za inspekcijske poslove i komunalnu policiju Goran Malijević rekao je da se na ovaj način smanjuje broj odbjeglih i napuštenih pasa na terenu i otklanjaju eventualne opasnosti od ujeda.

– Osim agresivnosti, koju psi lutalice često ispoljavaju, postoji i sanitarni rizik kada je riječ o pojavi zaraznih bolesti – naveo je Malijević i dodao da će Komunalna policija nastaviti sa ovim aktivnostima.

On je ukazao da su problem psi koje građani dovoze i ostavljaju u gradu, zbog čega će nadležne službe više pažnje posvetiti otkrivanju i kažnjavanju takvih lica, kao i lica koja kućne ljubimce puštaju da šetaju gradom bez pratnje.

– Kako postoje indicije i sumnje da se i na našu teritoriju dopremaju napušteni psi apelujemo na građane da, ukoliko primijete ili imaju bilo kakva saznanja o eventualnom dopremanju pasa, obavijeste nadležne službe kako bi se preduzele zakonske mjere protiv tih lica – poručio je Malijević.

U prihvatilištu za pse u Prnjavoru nad životinjama se primjenjuju sve mjere veterinarske zdravstvene zaštite, obezbjeđuje im se hrana, kao i udomljavanje.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*