Prvi zlatni krst u česnici pronašao Goran Momić

Prvi vjernik koji je pronašao zlatni krst u česnici lomljenoj na svetoj liturgiji služenoj na božićni uranak u crkvi Svetog proroka Ilije u Vrbanjcima je Goran Momić.

Sveštenik Mirko Batar, koji je nedavno došao na parohiju vrbanjačku, uveo je ove godine novu tradiciju da u česnicu koja se lomi na uranak nakon jutarnje molitve bude stavljen zlatni krst koji donosi sreću onome ko ga pronađe.

– Krenuo sam po parohiji da osvještavam vodicu i dobio sam informaciju da je Goran Momić iz sela Momići pronašao krst iz česnice. Zajedno sa njim i njegovom porodicom dijelim radost zbog toga – kaže za MKV paroh Batar.

Momić je prije 14 godina odselio u Laktaše gdje i danas živi sa porodicom, ali se uvijek punog srca vraća u rodni kraj, a posebno za praznike.

– Svake godine nastojim da dođem na jutarnju molitvu i uranak u svoje rodno mjesto, upalim svijeće za pokojnike i vidim drage ljude i rodbinu iz našeg kraja. Tek kad sam došao kući primjetio sam da se u komadu česnice koji sam ponio iz crkve nalazi zlatni krst. Zahvalan sam svešteniku na daru, a valjda je tako htjela i sudbina jer svake godine dolazim iz Laktaša na uranak u svoje mjesto – rekao je Momić za MKV.

Paroh Batar ističe da će ovaj običaj nastaviti i narednih godina.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*