Provedite odmor u RS uz poklon vaučer

Uobičajeni godišnji odmor i ljetovanje pod znakom su pitanja zbog epidemije virusa korona, a kao rješenje nameće se odmor na domaćim destinacijama pa su vlasti najavile i poklon za građane kako bi ih stimulisali da uživaju u ljepotama RS. 

Predsjednik RS Željka Cvijanović izjavila je da će naredne sedmice biti kreiran program na osnovu kojeg će građanima biti dijeljeni vaučeri koje će moći da troše na turističkim destinacijama u RS, a uz podršku jednog od fondova iz kojih će biti sanirane negativne posljedice epidemije virusa korona.

Cvijanovićeva je istakla da je to dogovoreno na sastanku sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom i predsjednikom Vlade RS Radovanom Viškovićem, a na osnovu sugestija Privredne komore i onih koji rade u oblasti hotelijerstva i turizma.

– Taj program će omogućiti našim ljudima da dožive svoju RS na drugačiji način i obiđu mnoga mjesta za koja su čuli, ali su uvijek željeli da idu negdje drugo jer je to valjda u ljudskoj prirodi. Biće to stimulativno za hotelijerstvo, turizam u cjelini i za građane. Kreirane su konture tog programa, a sljedeće sedmice, vjerovatno u četvrtak, imaćemo sastanak sa ljudima iz tog sektora kako bismo konačno definisali mjere koje će biti sprovođene tokom cijele godine – naglasila je Cvijanovićeva. 

Ona je istakla da je sigurna da će građani biti oprezni i ako budu otvorene granice za putovanja, dodavši da se veliki broj porodica neće osjećati komotno da putuje, pogotovo ako imaju malu djecu.

Predsjednik Područne privredne komore Banjaluka Goran Račić izjavio je da je Vladi predložen plan za pomoć turizmu.

– Naš prijedlog je da država emituje pet miliona KM vaučera i da po 100 KM dodijeli svim punoljetnim građanima, koji bi da sredstva mogli da troše u turističkim kapacitetima RS. Tako bismo pozvali građane da ove godine odmor provedu u RS – istakao je Račić.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*