Propalo imenovanje Šubare za direktoricu Osnovne škole “Sveti Sava”

Aktuelna direktorica Osnovne škole “Sveti Sava” Kotor Varoš Slađana Šubara nije dobila novi mandat na današnjoj sjednici Školskog odbora, iako su je članovi tog tijela prošle sedmice predložili poslije čega je saglasnost za imenovanje dao i ministar prosvjete i kulture RS Dane Malešević.

Šubara je na toj sjednici Školskog odbora, kojoj je prisustvovalo šest članova, dobila četiri glasa, Milenko Župljanin dva, dok Slobodanka Kalamanda nije imala nijedan glas. Sedam dana kasnije došlo je do preokreta i Šubara je ostala bez većine u sedmočlanom u Školskom odboru.

Imenovanje direktora izostalo je na današnjoj sjednici jer nije bilo kvoruma za izglasavanje odluke o imenovanju Šubare. Pravilnikom o izboru i imenovanju direktora osnovne škole propisano je da Školski odbor prema mora imati najmanje natpolovičnu većinu od ukupnog broja članova i da sjednici mora prisustvovati najmanje pet članova kako bi bila izglasana odluka o imenovanju kandidata koji je dobio saglasnost ministra. Sjednici Školskog odbora, međutim, nisu prisustvovala tri člana, pa preostala četiri nisu mogla donositi odluke.

Pravilnikom o izboru i imenovanju direktora osnovne škole predviđeno je da u situaciji kada ne može biti izglasana odluka o imenovanju kandidata koji je dobio saglasnost ministra za imenovanje za direktora konkurs bude poništen i raspisan novi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*