Promocija nauke i učeničkog stvaralaštva u Kotor Varošu

“Dani nauke”, čiji je cilj promocija i popularizacija nauke, biće održani 17. i 18. aprila u intervalu od 11 do 14 časova u prostorijama Srednjoškolskog centra “Nikola Tesla” u Kotor Varošu.

Na “Danima nauke” biće predstavljeno naučno stvaralaštvo učenika iz matematike, bilogije, hemije i fizike sa zanimljivim eksperimentima.

Pored srednjoškolaca predstaviće se i kotorvaroški studenti koji studiraju neku od pomenutih nauka na Prirodno-matematičkom fakultetu.

Pored prikazivanja zanimljivih eksperimenata planirano je predstavljanje i promocija cjelokupnog angažmana učenika iz svih oblasti, tako da će biti izložena odličja, priznanja i medalje rukometaša, košarkaša, fudbalera, odbojkaša, stonotenisera, džudista, karatista, šahista i drugih sportists. Podmladak Crvenog krsta će imati pokaznu vježbu, a predstaviće se i likovni umjetnici, folkloraši, harmonikaši, pjevači, planinari…

Drugog dana “Dana nauke” u školi će biti održana naučno-popularna predavanja iz oblasti nauke, koja će kao i program prvog dana biti otvorenog tipa za građane. Predavanja će držati eminentni stručnjaci Prirodno-matematičkog fakulteta, Društva za zaštitu životne sredine, matematičari, biolozi i drugi.

Planirano je da bude postavljen i jedan prodajni štand na kome bi učenici izložili nakit, slike, sapune i druge svoje radove.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*