Projektanti potvrdili zabranu gradnje u Kotor Varošu, Slavuljica piše tužbu

Projektantska kuća koja je izradila Urbanistički plan potvrdila je stav vlasti u Kotor Varošu da na prostoru za koji treba da bude donesen regulacioni plan “Topolje 1” ne može biti gradnje u određenom periodu, čime je i definitivno spuštena rampa za višemilionsku investiciju koju je na toj lokaciji najavljivala teslićka kompanija “Slavuljica”.

Skupština opštine Kotor Varoš je u maju usvojila odluku o izradi regulacionog plana kojim se na tri godine zabranjuje bilo kakva izgradnja na zemljištu koje je kupila kompanija “Slavuljica” na ulazu u Kotor Varoš iz pravca Banjaluke.

Kompanija se nakon toga žalila Ministarstvu za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS koje je utvrdilo da je Skupština opštine Kotor Varoš usvajanjem odluke o izradi ovog regulacionog plana izašla iz zakonskih okvira i naložilo opštini da traži mišljenje projektantske kuće.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan istakao je da je projektantska kuća dala negativno mišljenje i tako potvrdila stav Skupštine opštine.

– Na bazi njihovog mišljenja ponovo smo odbili zahtjev kompanije “Slavuljica” i dali negativno mišljenje u vezi sa gabaritima poslovnog objekta koji je planirala graditi. To što teslićka kompanija traži suprotno je urbanističkom planu opštine – rekao je Sakan.

Vlasnik kompanije “Slavuljica” Milorad Slavuljica i dalje tvrdi da nema nijedan opravdan razlog da mu bude zabranjena izgradnja na parceli koju je već kupio, ističući da je ukupna vrijednost planirane investicije deset miliona KM.

– Tužiću opštinu Kotor Varoš pred Okružnim privrednim sudom u Banjaluci. Oni su to sve namjestili da ja na parceli od 15.000 kvadrata koju sam kupio i u koju sam uložio do sada milion maraka ne mogu ništa graditi. Opština Kotor Varoš bi od ove investicije prihodovala veliki iznos novca, jer su rente velike – rekao je Slavuljica i dodao da je njegova kompanija ozbiljna, nema dugovanja za poreze i doprinose, te da zapošljava 860 radnika.

Kompanija “Slavuljica” je planirala na parceli u Kotor Varošu izgraditi robnu kuću, svadbeni salon, stovarište građevinskog materijala, benzinsku pumpu i auto-praonicu, a realizacijom ove investicije posao bi dobilo 55 radnika. (Glas Srpske)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*