Produženo radno vrijeme trgovina, uslužnih i zanatskih radnji

Trgovački centri, trgovine na veliko i uslužno-zanatske radnje u Kotor Varošu od sutra do 25. maja radiće od 7.00 do 21.00 čas svakim danom osim nedjelje za koju je propisano radno vrijeme od 7.00 do 14.00 časova. 

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan donio je na prijedlog Opštinskog štaba za vanredne situacije naredbu o regulisanju rada trgovinskih, ugostiteljskih i drugih objekata na području opštine u cilju provođenja mjera za suzbijanje širenja virusa korona.

Do 25. maja dozvoljen je rad i poljoprivrednim apotekama, trgovinama bijele tehnike, vodomaterijala i sanitarija, građevinskog materijala, auto-dijelova, dijelova za poljoprivredne mašine, stočne hrane, elektromaterijala, keramike, boja i lakova, kozmetičke robe, salonima i proizvodnji namještaja i stolarije, cvjećarama, zlatarama, knjižarama, trgovinama informatičkom i telekomunikacionom opremom, fitnes centrima, privatnim stomatološkim ambulantama, frizerskim i kozmetičkim salonima i buticima.

Dragstorima, pekarama i pekotekama, restoranima, subjektima koji vrše dostavu hrane i priređivačima igara na sreću ograničen je rad u vremenskom periodu koji ne narušava trajanje policijskog časa koji je na snazi od 22.00 do 5.00 časova.

Benzinske pumpe nastavljaju da rade u dosadašnjem režimu, s tim da je prodaja roba osim goriva ograničena u vremenskom periodu koji ne narušava trajanje policijskog časa. 

Svi subjekti moraju da obezbijede ograničen broj ljudi u zatvorenom prostoru uz obavezno rastojanje od jednog metra i mjere pojačane dezinfekcije.

Do 18. maja zabranjen je rad dječijim igraonicama, sportskim organizacijama i sportisti ma, a od 18. do 25. maja ograničava se u vremenskom periodu koji ne narušava trajanje policijskog časa. 

Odsjeku za inspekcije i komunalnu policiju dati je zaduženje da obezbijedi poštovanje naredbe.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*