Produžene zabrane i ograničenja u Kotor Varošu

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan donio je na prijedlog Opštinskog štaba za vanredne situacije naredbu o regulisanju rada ugostiteljskih, trgovinskih i drugih objekata kojom je produžena zabrana rada zbog epidemije virusa korona.

Radi provođenja preventivnih mjera zaštite i suzbijanja širenja rizika od virusa korona do 12. aprila 2021. godine zabranjen je rad fitnes centrima, te izvođenje muzike uživo u ugostiteljskim objektima.

Zabranjen je i rad ugostiteljskim objektima za ishranu i piće, uključujući objekte koji posluju samostalno ili u okviru drugih objekata u kojima se obavlja privredna djelatnost kao što su benzinske pumpe. Ugostitelji koji posluju u ugostiteljskom objektu za smještaj mogu bez vremenskog ograničenja pružati usluge smještaja, a usluge ishrane i pića u periodu od 6.00 časova do 22.00 časa samo gostima kojima pružaju usluge smještaja. Ugostiteljskim objektima je u periodu od 6.00 časova do 21.00 čas dozvoljena dostava i šalterska prodaja hrane i pića bez mogućnosti konzumiranja unutar i ispred ugostiteljskog objekta.

Do 12. aprla 2021. godine zabranjena je prodaja alkoholnih pića svim privrednim subjektima u periodu od 22.00 do 6.00 časova, a u tom periodu mogu raditi dragstori isključivo putem šalterske prodaje.

Zabranjen je rad i priređivačima igara na sreću, osim priređivačima internet igara i lutrijskih igara na sreću, te aktivnosti unutar ustanova kulture koje podrazumijevaju istovremeno prisustvo više lica u istom prostoru.

Do 12. aprila zabranjeno je organizovanje rekreativne aktivnosti, trenažnih procesa i takmičarskih aktivnosti sportskih organizacija i sportista svih uzrasta osim profesionalnih sportskih aktivnosti uključujući i njihov trenažni proces.

Subjekti koji vrše proizvodnju i prodaju hljeba i svježih peciva, pekarskih proizvoda, proizvoda od brašna, kolača i svježe tjestenine mogu obavljati djelatnost isključivo prodajom svojih proizvoda bez mogućnosti konzumiranja unutar prodajnog objekta. 

Iz Opštinskog štaba za vanredne situacije aplelovali su na građane Kotor Varoša da budu odgovorni, obavezno nose zaštitnu masku i pridržavaju se preporučenih mjera. Odsjeku za inspekcijske poslove i komunalnu policiju dat je zadatak da obezbijede poštovanje naredbe.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*