Produžen niz rasta broja zaraženih u Kotor Varošu

Broj zaraženih osoba virusom korona u Kotor Varošu porastao je na 47 nakon što je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS danas potvrđen još jedan slučaj.

Iako dnevni rast nije veliki i u rijetkim slučajevima se odnosi na više od jedne osobe, zabrinjava činjenica da je ovo šesti uzastopni dan u kojem je potvrđen novi slučaj zaraze.

Kotor Varoš se nalazi među pet lokalnih zajednica sa najvećim brojem pozitivnih od početka epidemije, a veći broj zaraženih imaju samo Banjaluka, Laktaši, Gradiška i Doboj.

Iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS je saopšteno da je u posljednja 24 časa izvršeno testiranje 328 laboratorijskih uzoraka, a virus korona potvrđen je kod 14 osoba u RS. Po pet osoba je iz Banjaluke i Prijedora, a po jedna iz Kotor Varoša, Kneževa, Kozarske Dubice i Teslića.

Do sada su u RS potvrđeno 1.292 slučaja virusa korona, od bolesti koju izaziva virus preminule su 93, a oporavilo se 658 osoba.

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS podsjetilo je građane da se strogo pridržavaju propisanih mjera u cilju suzbijanja širenja virusa korona.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*