Privrednicima sugerisano da broj radnika smanje na minimum

Privredna komora RS preporučila je privrednicima da u ovoj sedmici organizuju minimum procesa rada i uz mininmalan angažman radnika kako bi spriječili širenje virusa korona.

– To znači da je potrebno smanjiti angažman radnika na najmanji broj kojim neće biti ugrožen proces proizvodnje ili pružanje usluga. Uz to, potrebno je uvesti mjere zaštite zdravlja radnika, kao što je konstantna dezinfekcija prostorija i opreme, obezbjeđenje zaštitne opreme i povećanje rastojanja između radnika – istakli su u Privrednoj komori RS.

U Privrednoj komori su naveli da ova preporuka proistične iz dogovora na sastanku Štaba za praćenje štetnih posljedica virusa korona na stanje u privredi RS, a da će eventualno produženje ove preporuke zavisiti od epidemiološke situacije o čemu će Privredna komora blagovremeno obavijestiti privrednike.

Sve fabrike na području opštine Kotor Varoš rade gotovo nepromijenjenim tempom u odnosu na period prije izbijanja krize sa virusom korona, a u Štabu za vanredne situacije Kotor Varoš su istakli da odluka o eventualnoj obustavi rada zavisi od republičkih vlasti.

Iz Privredne komore su pozvali privrednike koji trpe štetu zbog virusa korona da im o tome dostave podatke kako bi ih proslijedili Vladi RS. Na osnovu podataka koje Privredna komora dobije u toku ove sedmice od privrednih društava, biće kreirane mjere za podršku privredi u cilju suzbijanja štete nastale zbog širenja virusa korona.

Članovi Udruženja društava za osiguranje pri Privrednoj komori RS pokrenuli su akciju kupovine respiratora, a Privredna komora je pozvala i ostale privrednike, koji su u mogućnosti, da još jednom pokažu svoju društvenu odgovornost i pomognu nabavku.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*