Privredna komora pomaže razvoj privrede u Kotor Varošu

Kotor Varoš će biti obuhvaćen novim projektom čiji je cilj promovisanje mogućnosti ulaganja u lokalne zajednice i pružanje podrške privrednom razvoju.

Projekat je predstavljen danas u Područnoj privrednoj komori Banjaluka koja će ojačati saradnju sa lokalnim zajednicama u pružanju podrške ekonomskom razvoju na lokalnom nivou.

Prezentaciji projekta prisustvovao je i načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan, koji je istakao da je on veoma značajan za lokalni razvoj.

– Opština Kotor Varoš ima odličnu saradnju sa Privrednom komorom i izuzetno dobro poslovno okruženje za ulaganje. To dokazuje i više stranih investicija u proiyvodnom sektoru i dobijanje BFC sertifikata koji potvrđuje da smo opština sa povoljnim poslovnim ambijentom – rekao je Sakan.

Sekretar Područne privredne komore Banjaluka Aleksandar Ljuboja rekao je da će Privredna komora na mjesečnom i tromjesečnom nivou informisati lokalne zajednice o privrednim kretanjima da bi one mogle izrađivati svoje planske akte.

– Cilj nam je i pojačati komunikaciju i unaprijediti odnose Privredne komore, naših članica i opština radi unapređenja investicionog ambijenta – istakao je Ljuboja i dodao da će Privredna komora intenzivnije raditi sa opštinama i na promociji privrede na sajamskim manifestacijama i stalnoj edukaciji osoblja u lokalnim zajednicama i privrednika.

Projekt čiji su glavni finansijeri EU i Vlada Njemačke obuhvatiće 21 opštinu koje pokriva Područna privredna komora Banjaluka.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*