Pritvor osumnjičenom za ubistvo kod manastira Liplje

Dejanu Markoviću (23) iz Teslića određen je jednomjesečni pritvor zbog sumnje da je u nedjelju ubio Milana Ilinčića (38) na narodnom zboru kod manastira Liplje na granici opština Teslić i Kotor Varoš.

Ilinčić je izbode 50 minuta nakon ponoći, a zbog sumnje da ga je ubio policija je uhapsila Markovića. On je osumnjičen da je, nakon verbalnog sukoba, Ilinčića više puta ubo nožem u grudni koš i stomak, a od povreda je preminuo na mjestuu napada.

– Nakon ispitivanja M.D. postupajući tužilac je dostavio Okružnom sudu u Doboju prijedlog za određivanje pritvora uz obrazloženje da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ponoviti isto ili slično krivično djelo budući da je riječ o licu sklonom vršenju krivičnih djela protiv života i tijela zbog čega se protiv njega vodi krivični postupak za nanošenje teških tjelesnih povreda – saopšteno je iz dobojskog Okružnog javnog tužilaštva.

Istakli su da je pritvor predložen i zbog naročitih okolnosti koje ukazuju da bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda,  imajući u vidu težinu počinjenog krivičnog djela, način izvršenja, okolnosti pod kojima je izvršeno, težinu nastupjele posljedice i očigledne uznemirenosti rodbine oštećenog i građana jer je djelo izvršeno na javnom vjerskom skupu.

Marković je početkom godine takođe nožem izbo svog poznanika i sugrađanina Darka P. (32), a zatim je, uprkos tvrdnjama povrijeđenog mladića da mu nije ništa, napadač odlučio da pozove policiju, čime je, po svemu sudeći, uveliko doprinio da Darko ne podlegne povredama.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*